dijous, 18 de febrer del 2010

Podrem superar la crisi?

El govern, davant de l'allau de problemes, angoixes i situacions indesitjades per a moltes famílies, es gira d'esquena, fent volar coloms i, com si d'un esquizofrènic es tractés, ens diu que tot va bé, que anirem millor i que som solvents. La resta del món, astorada davant de tant de cinisme, no creu ja en la nostra possible recuperació. Per desgràcia la desconfiança és tan elevada, tant nacionalment com internacional, que això minva dia sí i dia també, la solvència espanyola.

La percepció que es té dels governants espanyols, tant des de dins com de fora, és que el nostre govern ens recorda una colla de eixalebrats nens de primària que, amb les morrandes brutes, neguen haver menjat xocolata. L'oposició, perdent els pantalons i amb la cantarella "i tú més" o "i tú també", forma part de la mateixa conxorxa de galirdeus. Els brètols, irresponsables davant de la dantesca situació econòmica, van a resar amb Obama o viatgen esbojarradament per capitals europees provant d'explicar que "som solvents" quan, fa quatre dies, els fèiem "elis, elis" amb la nostra capacitat de creixement. El patètic Zapatero, només recolzat per uns quants actors i artistes retribuïts generosament amb el cànon de la SGAE, és ja una ànima en pena, un pallasso que fa plorar.

Algú va dir que Zapatero seria més perillós que un "mono" amb una navalla. Bé, ha estat més perillós que un integrista amb un míssil nuclear.

Pensem: la primera mesura per a disminuir el dèficit estatal seria legalitzar la prostitució com a activitat específica. No cal augmentar l'IVA sinó lluitar contra el frau i aquest engany pot generar molts ingressos: més cotitzacions a la Seguretat Social i més IVA per a l'Agència Tributària.

Ens en sortirem?

1 comentari:

frif ha dit...

Tot i que no suporto el govern de Zapatero aquesta vegada ells son les víctimes d'una conspiració internacional.

El govern del Regne d'Espanya no té cap problema ni de crèdit ni de solvència. El seu deute està en línia, i per la part de sota, d'altres governs europeus i mundials. És possible que la banca espanyola estigui endeutada però és un problema privat, no del govern.

El que passa es que ens estan aplicant la teràpia de xoc: com que Zapatero ha accedit a negociar amb la patronal una reforma del mercat laboral s'ha d'afeblir el govern perquè cedeixin el màxim possible. És de manual.

Us recomano que llegiu l'obra mestra de la Naomi Klein "The Sock Doctrine", ajuda molt a entendre situacions com aquestes.

frif