dijous, 25 de febrer del 2010

Espanya, país d'acollida: De Guantánamo a Reus?

El Ministeri d'Exteriors ens informa, mitjançant els diaris, que Espanya acollirà cinc presos de Guantánamo, sospitosos de col.laboració amb Al-Qaida. El primer dels que arriben, segons els diaris, és un pres palestí. Ens expliquen que treballava a Palestina de fuster, però com que no es guanyava la vida, va decidir emigrar a Aràbia Saudí i després a Pakistan. LLavors sembla que va entrar en contacte amb Al-Qaida. Suposem que també els grups de terroristes, perdó, volia dir d'insurgents, revolucionaris, rebels o lluitadors, necessiten de fusters que els facin armaris per guardar les armes i polir les portes dels "zulos" per a que no grinyolin.

Per a preservar la seva "individualitat" i donar suport a que refaci la seva vida, serà secreta la seva adreça. Jo penso que acabarà escollint una barriada de Reus o Tarragona. Tarragona, capital de la cultura i dels Jocs Mediterranis, en un passat proper també capital de la província que porta el seu nom, té l'honor d'haver "hospedat" -o bé "acollit"-, si més no per una nit, un dels més grans terroristes de l'11S. No crec que li busquin un piset a Alcalà de Henares o a La Castellana. El Ministeri farà tot el possible que el pres rescatat "estigui còmode" i conseqüentment el pot enviar a Tarragona, Reus o al Raval.

Moratinos, sempre acollidor amb el proïsme, especialment si té lligams amb el terrorisme fonamentalista, ens regala aquests sospitosos. Probablement és un gest de magnànima humanitat perquè potser les proves no foren el suficientment vàlides o definitives per a condemnar-los. Potser el Sr Moratinos hauria de saber que amb tanta cura pels drets i la justícia seria bo que esperonés el seu company de Justícia per a que l'acceleri i al company d'Interior per a que no tingui tanta incúria per a la seguretat ciutadana.

Si hem de reclamar humanitat i acolliment, no seria més lògic que en lloc de preocupar-se pels presos de Guantànamo, palestins o no palestins, tingués interès en acollir, ajudar o alimentar els molts i molts haitians, de totes les edats i condicions que van patir fa tan poc temps aquell brutal terratrèmol? És més significatiu un pres palestí, acusat de càrrecs de terrorisme, de pertinença a grup armat, que no pas milers i milers de persones que ho han perdut tot? I quan diem "tot" volem dir pares, fills, família, etc., per no parlar de la ruïna econòmica en la que deixa, no les famílies, sinó el país sencer.

Despistats parlant de vegueries veurem com ens visiten "els nostres amics insurgents". Quan un polític de renom va dir que Catalunya era bressol de terroristes, el govern actual va mossegar a dentellades. Esperem que totes aquestes "bones accions" no impliquin més sang i víctimes.

7 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

en aquest cas qui es el terrorista ?

Míriam ha dit...

A mi que no me'l portin! que vagi a cal Montilla.

Aguador ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Aguador ha dit...

Això, a cal Montilla, o millor, a cal Carod, que aquest ja té experiència (PSAN) i que va anar a Perpinyà a fer el préssec amb els de l'ETA. Una altra bona opció es portar-lo a cal Saura, que el rebrà amb la kèfia (la bufanda palestina) ben llarga...

"el Primo" ha dit...

Què dius que té càrrecs de terrorisme? Si tingués càrrecs no el deixarien anar. L'escàndol no és que Espanya aculli un ex-pres, que no sé què hi ha de venir a fer aquí, sinó que els E.U.A. l'hagin tingut pres durant un fotimer d'anys sense càrrecs i ara el deixen tirat sense dret a cap indemnització. L'home ja té una altra raó de pes per fer-se terrorista.

Anònim ha dit...

APRECIADO ARTURO, SI QUEREMOS PECES CON LOS EE.UU NOS TENEMOS QUE MOJAR EL C...... Y NO HAY MAS LEÑA QUE LA QUE ARDE AUNQUE ESTE VERDE.NO PODEMOS SER UNOS BUENISTAS, QUE ESTE NO ES EL PAIS DE BAMBI NI DE LEJOS. SALUDOS DE NORMA JEAN.

Anònim ha dit...

POR CIERTO, ME RECUERDAS MUCHO A VOLTAIRE. SALUDOS OTRA VEZ DE NORMA JEAN BAKER. BESITOS PERO NADA DE MARICONADAS. SOLO LAS JUSTAS. CUIDATE Y SIEMPRE P'ALANTE.