dissabte, 8 de gener del 2011

Finançar teràpies anti-tabac

Llegeixo que la Sra Leire Pajín està disposada a finançar amb diner públic teràpies per a la desintoxicació de fumadors. Des de fa temps que per internet corren els currículums dels ministres de sanitat d'Europa junt amb el de la ministra espanyola. Quan veiem les diferències de competències, és a dir, de coneixements i experiència entre ella i els altres ministres, restem bocabadats. Qualsevol persona amb un mínim de neurones, ocupant la presidència d'un país, posaria en mans de persones entenimentades i expertes la responsabilitat de la gestió de tot un país. Molt més encara quan parlem de salut. La Sra Leire Pajín no té cap mena d'experiència ni coneixements en aquesta branca de la gestió política: és patètic!. Culpables en són qui l'ha anomenat i ella per acceptar-ho. Jo no agafaria ni la direcció d'un bar perquè no en tinc ni idea d'hosteleria.

Bé, doncs aquesta incompetència es fa evident dia a dia. Ara sembla que aquest ministeri vol impulsar més despesa pública destinant-la a les teràpies anti-tabac. Aquest esforç pressupostari caldrà compensar-lo incrementant encara més el preu del tabac o bé fent que es vengui més tabac amb una campanya publicitària a TVE?

La Sanitat és precisament un dels gravíssims problemes que tenim, tant a Catalunya com a la resta de l'Estat. Cal dilapidar més diner públic en una llei que ja ha portat prou pèrdues entre els propietaris de bars fent-los invertir fa poc temps per a llençar-ho tot per la borda en aplicar la nova llei? Ser competent vol dir eficiència, que és actuar amb la màxima eficàcia optimitzant els recursos limitats que es tenen. També caldria revertir-ho a la tasca de legislar. No per legislar més es legisla millor.

Després de tot això, quin conclusió en traiem? La incúria màxima, la incompetència faraònica, ve donada en aquest cas per factors humans i polítics: Les persones hem de treballar en allò que ens agrada, però ho hem de fer amb eficàcia. Gravíssimes errades en el factor humà: hi algú que pensi que la Sra Pajín és la millor preparada en tot el país per a desenvolupar el càrrec de Ministra de Sanitat? L'altre factor necessari per a aquesta olla barrejada d'incongruències és la política: Les idees errònies de que "cal legislar", cal que la gent no s'amargui, hem de guarir-los de la malaltia del tabaquisme... la droga del poder és, òbviament, poderosa i amb alt grau d'adicció, estalviant als qui la pateixen de ser conscients del ridícul en el que cauen.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Por si no lo conoce:
LA DICTADURA DE LA IMCOMPETENCIA"
AUTOR: XAVIER ROIG. 15,95 Euros.
Colección Gestión 2.000.
Es un buen ensayo sobre la admi-
nistración pública y sus gestores.
Le abrirá los ojos mas que a
MARTY FELDMAN sobre esta parti-
tocracia.

En YOU TUBE,"El PIB es masculino"
de la majadera Leire Pajín.

Y que se lo pase tan bien como
FATS WALLER. (Leo).

Artur ha dit...

Apreciado Leo,

Leí el libro hace tiempo y disfruté con él. Xavier Roig describe implacablemente la incompetencia y desfachatez de nuestro sistema. Un libro imprescindible.

Tuve también el honor de participar en una cena coloquio en la que él presentó su libro y desarrolló, como ponente, los puntos más emblemáticos de su trabajo

Carlos López Díaz ha dit...

Jo també "flipo" amb la Pajín. I ara, amb la llei que pretenen impulsar de "Igualdad de Trato y No Discriminación", el lletjos i els obesos podran denunciar per exemple a qui no els doni feina, per "discriminació". Les multes poden arribar a 500.000 €. Sembla broma, però desgraciadament no ho és.

Cesc ha dit...

Pajín és una bona ministra de Sanitat, segons El País perquè "se siente muy cómoda gestionando políticas sociales".