dissabte, 17 de maig del 2008

De corrupció i nepotisme polítics

El diari el singular digital informa que un grup de funcionaris de la Generalitat ha denunciat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a set consellers de la Generalitat de Catalunya per suposada malversació de fons. Heus aquí la notícia:

"Segons la denúncia presentada pel sindicat de funcionaris públics Mans Netes, que en altres ocasions ha protagonitzat denúncies d’aquest tipus, els consellers implicats, pertanyents als tres partits del govern (PSC-ERC-ICV), haurien atorgat l'elaboració de 1.583 informes, per un valor no superior als 12.000 euros cadascun -per poder així eludir el concurs públic-, "actuant amb subjectivitat i afavorint interessos particulars. Els consellers afectats són els d'Interior, Joan Saura; Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; Agricultura, Joaquim Llena; Salut, Marina Geli; l'anterior conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós; Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i Cultura, Joan Manuel Tresserras" (veure notícia).

D'aquí podem concloure, primerament, que aquells que gaudien de la immaculada capa de puresa absoluta i virginal, tal com es qualificava ERC, han caigut en les mateixes temptacions crematístiques o delictives que tan rebutjaven. També val a dir que gairebé 1600 informes a 12000 euros cadascun d'ells fan una xifra que fa esborronar i és una bona manera de retribuir els fidels amics que han ajudat el partit. Això traduït a les antigues pessetes arribaria ben bé als 19.000 milions de pessetes. Clar que tot això és necessari per Catalunya....

Finalment vodria recordar que una empresa privada no encarrega estudis si és que no són realment necessaris. Tal com podreu llegir a la notícia:

"Els informes són de temàtica molt diversa, com la ventilació natural dels patis (que va costar 11.368 euros) o un altre relatiu al ratpenat Nana com a control de la plaga de la papallona de l'arròs al delta de l'Ebre (11.965 euros), així com un disseny de parxís i puzle de la caseta de cartró retallable (3.077 euros), entre altres"

Optimitzar costos és millorar la incidència de les despeses en el resultat final. Incrementar-los és anar contra la supervivència de les organitzacions i matricular-se en el curs màster de la delinqüència d'alt standing. Quan es parla de demanar les balances fiscals hauríem de parlar de la transparència dels estats financers i pressupostos dels organismes públics. Potser, més que demanar més diners al "papà-estat-central" potser caldria auditar els comptes de la Generalitat per part de companyies auditores externes i, òbviament, presentar els comptes tal com els presenten les empreses: per departament i amb la classificació de les despeses per naturalesa.

Jo pensava que ho havia vist tot d'aquest govern, però ho reconec, em sorprenen constantment.

5 comentaris:

GukGeuk ha dit...

Hole, una pregunta : "mans netes" no seran la versió catalana de "manos limpias" no? Perquè si són aquests, no tenen cap credibilitat.

PD: et vaig contestar l'últim comentari teu al meu bloc.

GukGeuk ha dit...

Aps, he estat una estona mirant per internet i sembla que siguin els mateixos. Aquesta gent ha denunciat a Egibar, al lehendakari(per parlar amb Batasuna), a Nunca Mais, a CiU, a Maragall... I ETB ja fa temps que diu "el colectiu d'extrema dreta manos limpias...". Que tampoc és que siguin d'extrema dreta, però són amiguets "del alma" del Foro de Ermua, per exemple.

No sé, jo no els hi donaria gaire credibilitat a aquests, t'adjunto la seva pàgina web, hi tenen un arxiu infinit de denúncies "curioses".

www.manoslimpias.org

Cesc ha dit...

Independentment de la ideologia i la curiositat de les denúncies fetes per Manos Limpias desitjo que la Fiscalia arribi fins al final d'aquesta qüestió.

Per què vol la independència ERC? Per no dependre de Madrid i dilapidar els recursos dels catalans fomentant l'amiguisme? Ja fa temps que el Govern català està podrit.

Anònim ha dit...

El primer que hem d'entendre és que, com un trist ajuntament de poble qualsevol, el govern de la Generalitat tripartit funciona en compartiments estancs dividits en tres àrees d'influència que cada formació considera el seu regne de taifes particular. En aquest repartiment, cada partit fa i desfà sense que les altres formacions piulin (d'aquí surt la collonada del despatx fen-chui saurí), ja que aquest és el pacte a què van arribar per governar junts. Com no podia ser d’altra manera, en les àrees d'influència respectives, aquests partits actuen cada un pel seu compte en el repartiment de càrrecs, els clientelismes a satisfer, els cercles d'amics a beneficiar, els afins a recompensar, etcètera. D'aquest estat de coses deriva la inflació de càrrecs i la sobreabundància d’informes encarregats. Només si entenem això, entendrem que el simple fet que sigui un tripartit el que governa, ha fet que s’hagin de multiplicar per tres els favoritismes i els 'endolls' als quals la repartidora pública ha d’acontentar.
ARC

Josep (sl) ha dit...

El més semblant a la Generalitat de Catalunya és el govern del Líban on el poder és reparteix segons quotes de poder preestablertes.