diumenge, 17 de febrer del 2008

Més detritus derivats del "políticament correcte"

Podem llegir a La Vanguardia del dia 15/02/2008 que la Universitat Autònoma de Barcelona, sacrificant el poc que li quedava de dignitat científica i professionalitat docent, ha signat un conveni amb el Consell Islàmic de Catalunya i una associació cultural (en diuen cultural quan és purament religiosa), per a la formació d'Imams.

La notícia m'ha deixat bocabadat i deixarà esfereïts a tots els que, considerant-nos fills del liberalisme de Locke i seguidors, veiem astorats com una institució aconfesional, científica i que té per objectiu el coneixement, formarà imams, sheiks, califes, mulàs i ayatollahs a tort i a dret per a convertir els ciutadans a la nova fe.

Aquesta és una nova prova, una insultant, denigrant i vergonyant prova, de com pot arribar a ser de criminal allò que coneixem per "el políticament correcte", dogall que ara per ara està en mans de les esquerres però que fins i tot alguns liberals i conservadors li piquen l'ullet. Aquesta abominable pràctica és un torpede a la línia de flotació del més essencial en la nostra societat oberta i liberal: el coneixement ens fa lliures, el coneixement ens permet escollir i el coneixement és racional, mai religiós, imaginari i acrític. Les universitats, bressol dels dubte, font de crítica científica, han esperonat els canvis socials durant segles. L'humanisme fou seguit pel coneixement de l'astronomia i de les matemàtiques del segle XVII, passant pels empiristes britànics i els il.lustrats francesos. L'ensenyament públic va ser un pas més per a la formació de ciutadans lliures. Ara, en una societat del segle XXI, superades les pors medievals, la nigromància i la bruixeria, si més no a nivell gairebé generalitzat, la universitat es rebaixa de forma abominable i vomitiva a donar espai al sectarisme religiós, a la teocràcia integrista, al fonamentalisme.

A més de ser una acció antiliberal i antidemocràtica és pamfletaire: la U.A.B hagués signat un conveni amb un consell jueu o una associació de rabins? Segur que no. No seria políticament correcte!

8 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

Imaginat si ho hagués fet amb el Arquebisbat de Barcelona per formar capellans.

Josep (sl) ha dit...

Encantat d'haver te conegut el dijous.

Anònim ha dit...

On estudien els ministres de totes les religions d'Europa i Amèrica i en general, del món civilitzat. En el seminaris que depenen de la mateixa organització eclesiàstica a la qual serviran. Cap universitat laica seriosa del món donaria aixopluc a estudis destinats a fer propagandistes professionals de la fe religiosa del signe que fos. Aquí, què passa, que sóm més papistes que el Papa? És tracta d'estudis religiosos i teòlogics, sisplau, és que la universitat ha de tornar a l'època medieval potser? Tot sigui perquè el PSZzzz guanyi el vot de la bossa d'emigrants islàmics. Ja tenim establers les dues cordes de la doble coacció. Tu m'ajudes a mi i jo t'ajudo a tu. Visca la modernitat i l''adelanto' de la societat laica.
Ricomana

Artur Nadal ha dit...

Frederic,

Les Universitats, tan que reclamen la independència, estan governades per pseudo-funcionaris i capelletes. Cerquen constantment el vist-i-plau del poder, tal com dius, i acaben essent un apèndix del poder. Avui mateix el patètic espectacle feixista de no deixar parlar a la Dolors Nadal és una mostra de com no ha de ser una universitat.

Josep, també estic content d'haver-te conegut el passat dijous. Si hagués estat un conveni amb l'església Catòlica les manifestacions haguessin estat massives arreu d'Espanya.

Ricomana,

Sóc del teu parer: sembla que tornem a l'edat mitjana. Jomeini ja ho va aconseguir a l'Iran. Bellaterra tindrà l'honor de llicenciar nous imams que divulgaran l'odi al coneixement i a la crítica arreu de Catalunya, fins que, arribats al poder d'aquí uns pocs anys, facin enderrocar la UAB per infidel o li declarin la yihad.

Míriam ha dit...

No tinc paraules. Se m'han assecat.

espiadimonis ha dit...

Desconeixia del tot la notícia. I no puc afegir res més al que ja has dit tu o els comentaris. Em sembla lamentable que una universitat finançada amb cabals publics entri en aquest joc partidista i ben antagònic al seu principi de impartir coneixements científics.

Moré ha dit...

quanta raó

Josep (sl) ha dit...

Crec què la universitat no és lloc per la formació de eclesiàstics, un altra cosa és què aquests vulguin ampliar coneixements teològics. Però pel teu article no sembla ser el cas. Crec què la formació dels professionals ha de ser responsabilitats de les estructures de la seva confessió. Crec què el paper de la universitat hauria de ser laic.

S'ha de reconèixer què els bisbes encobertament han donat el suport al PP, però sense demanar el vot. Però el consell islàmic de forma pública i molt més descarada ha demanat el vot pel PSOE i en menor mesura per IU.