divendres, 23 de novembre del 2007

de laicismes "pijo-progres"

Veient el telenotícies de TV3 d'avui, m'ha sobtat una una informació molt interessant referent a les religions: S'ha organitzat una trobada o jornada d'acudits "religiosos". El motiu sembla ser que és per divulgar la idea de que les religions no són tan estrictes com diuen alguns i que la tolerància té això, que tots podem fer bromes de Jesucrist, de Buda i de Mahoma.

Resto astorat en veure aquest món de cotó celestial, ple de bonisme i filantropia, un món de religions "guais". El que em sembla molt patètic és la necessitat que té TV3, o encara diré més, la necessitat obsessiva de molts periodistes en manipular-nos de forma tan barroera. El primer indicador de manipulació és que la trobada va passar fa uns dies, però els cuiners de TV3, els gurús de "com ha de ser el món", han considerat que avui no tenien prou carn per al menú i han cuinat això. La segona és que el càmera, i de retruc el realitzador, ens ha sorprès amb una panoràmica de la sala: el percentatge d'ocupació era del 7% (o similar). Semblava una missa vespertina d'entre setmana, és a dir, 17 persones en una sala de 400 persones de cabuda. La maligna intenció manipuladora ve precisament de la voluntat de fer-nos combregar amb rodes de molins, de donar-nos com a notícia aquesta trobada. Com diu el meu fill, a casa, per Nadal, som més gent.

Seguint amb aquest laicisme de pa sucat amb oli i amb el pijo-progressisme que rebutja el que fa olor de cristià i abraça compulsivament qualsevol litúrgia contrastadament contrària, trobem una segona notícia significativa. En aquest cas fou el mai prou lloat Carod-Rovira, el més oportunista entre els oportunistes, el "màgic Andreu" de les ideologies, el més gran malabarista de la política. Doncs bé, el Sr Carod ens anuncia una "llei innovadora" del Parlament de Catalunya, la més "progre" de les lleis progres que s'han fet en aquest país i en Europa, la més republicana de totes: la llei que obliga als Ajuntaments a donar espai municipal, llocs de culte, a religions, sectes i similars que ho sol.licitin.

A partir d'ara, amb els meus diners, els diners vinents dels impostos que paguem entre tots, farem feliços a les creences, sovint irracionals, antidemocràtiques, tribals, ancestrals i petrificadament antigues o mediavals, que la humanitat ha desgranat en el curs de la història. La llei, que no he llegit i que en tinc coneixement exclussivament de forma radiofònica i periodística, em sembla una de les estupideses humanes més importants des de la Il.lustració.

Quina modernitat aquest invent d'ERC! Que "super-guai" que l'ajuntament hagi de donar suport a les mesquites, pagodes, sinagogues i temples, que els busqui espai, terreny o lloc per a resar. Apunto a ERC com a autora d'aquest gran nyap perquè crec que els "assumptes religiosos", en aquest repartiment del pastís polític català, va caure als republicans.

Si per una banda es demana que l'Església Catòlica no rebi diners públics, per l'altra farem tot el possible per a concretar llocs d'apologia de la diferència d'ànimes, d'apologia de la tribalitat i el fanatisme i, possiblement, d'apologia indirecta del terrorisme. Això darrer causarà algun estirabot mental i anímic en algunes persones, però és el que hi ha.

Finalment, i com a mostra del que ens pot portar aquesta tendència a afavorir tot allò que ens sembla "poc occidental" la trobem en una barriada de Tarragona. Una família nigeriana, en un "acte multicultural tribal" tan típic de les seves societats, va circumcidà el fill de pocs dies que havia nascut. La conseqüència va ser la mort del nadó en haver-se dessagnat. Ja sé que els defensors de la multculturalitat em surtiran amb allò del llibre de Dan Brown i el "Codi da Vinci" sobre l'Opus Dei i més coses, però el fet és una prova evident que, alguns cops, l'estimació obssessiva i neuròtica pel que és "diferent", "antic" i "guai" (sembla que alguns ho consideren modern) porta la degradació i la mort.

10 comentaris:

Josep (sl) ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep (sl) ha dit...

Clarament trobo què tens tota la raó.

Jo he comprovat, de forma clarament empírica les teves afirmacions. Els pijo-progremegaguais. Poden fer burla (fotres) tan com vulguin de l'Església (catòlica), Crist i S'ha mare. Això si com algú és foti amb altres religions.
La cosa canvia i demanen respecte.

No fa gaire vam tenir clars exemple amb la Senyora Ceaceuscu, I ICV al ajuntament de Barcelona. Què no voleren assistir al la missa de la Mercé. Sent un acte institucional.
I van correr en canvi a defensar el vèl islàmic, hijab, amb el cas de la nena de Girona. Junt els seus companys de govern. I això què el mocador és una discriminació de les dones. Fent una defensa dels drets de la nena i de la multiculturalitat.
Els sufreixen un odi atroç a la cultura i tradicions pròpies, però una fascinació quan són llunyanes. Excepte si són anglosaxones, que també són l'eix del mal cultural.

Diguem què no suporto la relativització moral què fa la progrèssia. Perfereixo la igualtat en drets i deures què propugna el liberalisme.

espiadimonis ha dit...

Ja fa temps que dura aquesta bestiesa de subvencionar les religions i, pel què dius, ara el govern ha fet un pas més per tal de comprar vots. Amb la típica immoralitat dels nostres polítics, estic segur que ni tan sols s'han arribat a plantejar donar a aquest afer una solució justa i liberal: permetre l'exercici de totes les religions sempre i quan s'ho paguin ells, des del local fins a la litúrgia, passant pel manteniment dels seus sacerdots. No ens ha d'estranyar, però, que passin aquestes coses. Cada vegada tenim l'intervencionisme del govern més endins, semblantment a la sarna.

Artur ha dit...

Josep,
Seria tan fàcil mantenir la igualtat davant la llei i la igualtat davant les religions...

El que passa és que impera en l'esquerra el dogall del "políticament correcte", és a dir, vomitar quan es parla de catolicisme i cristianisme però sacralitzar qualsevol altre ritus.

Artur ha dit...

Espiadimonis,

La intervenció és constant i progressiva i acaba essent una epidèmia difícil d'aturar. Avui mateix escolto els eixos de la campanya de Rajoy: deixant el tema de la llengua catalana, que requereix un comentari llarg i sòlid, un dels punts és la reducció impositiva a les dones que traballen. Fixe'm-nos com el tracte privilegiat que es vol fer sobre determinats col.lectius no diferencia dretes o esquerres.

Quan algú ha de tributar pel fet de tenir ingressos, què caram importa el sexe, l'edat, la religió o la seva ideologia? Si una dona treballa i té sou de ministre, també tindrà reducció tributària?

Què n'és de babau la societat i que en són de mediocres aquests canditats!

Anònim ha dit...

Hola Artur!
I si demanem un espai públic per la pràctica del laïcisme? :-)
Dolors (esgarrifada només de pensar el que invertirà l'Ajuntament de Tarragona en l'Any Jubilar que l'Arquebisbat s'ha tret de la màniga) :-(

Ah! I algu em pot explicar què recarai feien la De la Vega, en Montilla i l'Hereu a Roma en la macrofesta de nomenament de cardenals?

Artur ha dit...

Dolors,

Si constitucionalment i formal aquest país és aconfesional (no és exactament laic), a nivell polític si bé sembla pluri-multi-religiós, la veritat és que és, senzillament, esquizofrènic. Si per una banda la Mayol vomita davant del cristianime, degluteix submissament altres litúrgies, com la budista, la musulmana o la de l'escalfament global, que no és altra cosa que la d'incrementar el nombre de prostitutes per metre quadrat a fi i efecte de "calentar libidinalment" la ciutadania i evitar que pensi.

Un indígena ha dit...

Impressionant. Quan vaig sentir la notícia de la futura llei vaig pensar que causaria una notable polèmica mediàtica. Doncs no. Ningú n'ha dit ni piu. Aquest país està veritablement malament. Ja s'ho trobaran.

Artur ha dit...

Quan el país està més pendent de la tele-brossa que no pas de fets com aquest és que realment, tal com dius, està molt malalt.

Josep (sl) ha dit...

En aquest tema sobra la hipocrèsia.
Creia què la llei també provocària més polèmica per sobre regulació. Però aqui tothom ha passat de puntetes.