dijous, 22 de gener del 2009

Apologia de l'integrisme

La realitat supera la ficció: Polítics i governants socialistes, d'Esquerra i d'Iniciativa han participat en manifestacions. En una societat oberta, la tolerància és fonamental, però la pregunta ja se la van fer en el seu moment Voltaire, Locke i Popper: cal ser tolerant amb els intolerants? Heus aquí el dilema. Dic això perquè veure el Sr Joan Boada, polític i governant d'Iniciativa, posant el seu granet de sorra en una manifestació calcada de les que podem veure en els països més totalitaris, despòtics i fonamentalistes, cremant violentament banderes, donant suport a grups terroristes i, no pot faltar, combustionant la imatge de Bush, és patètic i miserable.

A la manifestació de Barcelona, el Saura, el Joan Ferran i altres que no recordo, vaques sagrades del políticament correcte de les esquerres, cabdills de les esquerres-caviar, van també compartir aquesta festa inquisitorial, aquest linxament, aquesta sanguinària expressió de l'odi que es té vers un poble que no ha fet altra cosa que defensar-se. Podem criticar les guerres, podem criticar les accions, però potser que abans de sentenciar caldria saber, caldria tenir un mínim de tendència a l'objectivitat. Som conscients que no podem ser-ho, que Catalunya amb el tema Israel i Palestina està dividida, però caure en la més barroera de les posicions, optar pel reduccionisme simplista, no és de rebut.

Quanta demagògia i populisme barat, quanta imatge i quanta necessitat de demostrar que s'està al costat d'uns i no dels altres, quantes ganes de seguir enganyant....

7 comentaris:

Carlos López Díaz ha dit...

Em fan gràcia aquests "pacifistes" que cremen banderes de Israel, treuen pistoles a les manifestacions i mai surten al carrer per a protestar per cap conflicte on no hi participi USA o Israel... Pacifistes selectius.

Artur ha dit...

CLD, gràcies pel teu comentari sempre tan proper.

GukGeuk ha dit...

A part del tema Palestina-Israel, el que a mi em sembla realment preocupant és que tota Europa, tota, s'ha manifestat i s'ha posicionat amb aquest conflicte, però que catalunya ha sigut l'única abroncada per un ambaixador. Em fa molta pena que Catalunya estigui representada per gent així.

Josep (sl) ha dit...

Catalunya és un cas apart, en cap lloc d'Europa el màxim responsable de la seguretat ha participat en actes contra l'estat d'Israel o l'acusat demagògicament de Terrorista.

Trina Milan ha dit...

Artur,
aquest és un tema doble, per un cantó està la postura del màxim responsable de la segureta a Catalunya que jo penso que no hauria hagut d'anar a la manifestació...i un altre és el tema d'Israel i Palestina, on les emocions i els sentiments no deixen ser freds i objectius. Espanya va fer fora a jueus i musulmans, i tots portem en els nostres gens, avantpassats de les dues cultures.,,no és gens fàcil parlar-ne..penso que aqui també hi ha un tema de rics i pobres; en aquest cas els pobres estan a Palestina i els rics a Israel...bombes en poden posar tots, hospitals i escoles no les tenen per igual....en fi...és llarg i difícil...cal asseure's i parlar....salut amic

Noctas ha dit...

Plenamet d'acord però potser el que ha fet Israel no ha sigut només defensar-se. ¿Calia matar 1300persones per defensar-se...? però insisteixo plenament d'acord amb el despropòsit d' aquesta esquerra exquisita, de caviar com ho dius tú ,que acudeix a manifestacions fonamentalistes on s'hi mostren pistoles en mà.

Joanb_Palahí ha dit...

Tinc coneguts a Alemanya, Àustria i Dinamarca...No es poden ni arribar a creure que en manifestacions (demostrations) acabessin cremant-se banderes d'Israel.

Un atent lector

joanb