diumenge, 11 de novembre del 2007

L'aplicació de la llei segons la Mayol

Llegeixo astorat a l'Avui del passat dia 9 de novembre que degut al partit de Champions tota una allau de seguidors fanatitzats i alcoholitzats van fer destrosses de diversa consideració en espais públics, van embrutar la ciutat i van arribar a orinar (i potser defecar?) al monument a Macià. Tanmateix el que provoca angoixa i desencís és la decisió de la responsable municipal. La senyora (que no té res de senyora) Mayol ens diu que "no sempre cal fer cumplir la llei amb anti-avalots". Que "en aquest cas era millor no actuar". Això ho hem vist altres cops, recordo especialment l'acumulació de brutícia i deixalles a les platges per Sant Joan, i aquesta sistemàtica ininteligible, gairebé de gurú, de bruixa, en determinar arbitràriament o no quan cal aplicar la llei, és una de les esquerdes més significatives de l'estat de dret formal.

L'estil totalitari, despòtic (de vegades paternalista) de la Mayol és una herència i una evidència objectiva del seu tarannà pre-democràtic, del seu sentit dicatorial, del seu enamorament al comunisme més recalcitrant. També és un fet objectivable que en els moments en que la ciutat ha de ser defensada dels atacs de brètols i "terroristes de baixa intensitat", de salvaguardar patrimoni ciutadà, ella no fa res. Si en lloc de 15000 seguidors haguessin entrat 50.000 integristes sunnites, apalliçant a les noies que portessin minifalda o que ensenyessin el melic, tampoc hagués fet res? També en aquesta circumstància seria millor no fer res?

La llei ens pot agradar o no, la podem criticar, la podem modificar fent ús dels camins democràtics establerts, però no podem incumplir-la. L'actuació de la Mayol és realment patètica i de jutjat de guàrdia. No només hem de demanar la seva dimissió, sinó el seu empresonament. I per quin motiu se l'hauria d'empresonar? La resposta és senzilla: fomenta i actua clarament contra els drets bàsics d'igualtat. Tots els ciutadans som iguals davant la llei. Ells ens diu que no som iguals, que això depen del moment i de les circumstàncies... Tal com hem comentat altres cops: l'esquerra entèn la igualtat com a igualtat de punt final, escollint llistes i consells d'administració per allò que les persones tenen entre les cames, és a dir, el sexe, i no pas per les seva capacitat o qualitat. Els liberals creiem que tots som iguals davant la llei, que hem de tenir igualtat de partida, però hem d'arribar allí on ens porti el nostre esforç. Si jo ara faig malbé mobiliari urbà barceloní o deixo anar lliurement l'esfínter urinari, ¿tindré sanció?: Sí. Si fos hooligan de qualsevol equip, massificat, esbojarrat i begut, tindria sanció? No.

Això, senyors, és injustícia flagrant.

8 comentaris:

espiadimonis ha dit...

La Sra. Mayol i el partit que li dóna cobertura són tan antisistema i tan txatxi-pirulis que volen i dolen. Volen ser al govern però no volen governar, perquè governar, que és gestionar i aplicar la llei, de vegades significa reprimir, i això no va amb ells. Encara no saben que llibertat no vol dir fer el què a un li dóna la gana. Actuar en el cas del brètols escocesos hagués significat aldarulls, i això els fa pànic perquè la gent veuria que són com "els altres", que ja no fan les coses de "bon rotllo". Com que saben que la gent honrada ja està avesada a aguantar la manca de respecte de la minoria gamberra, el govern prefereix no actuar, i resa per tal que els aldarulls passin aviat. Al capdavall, ja tenen els mitjans afins per informar que la cosa "estava controlada".

Josep (sl) ha dit...

A la Mayol solament els pijells de classe alta de mitja edat que se volen sentir rèbels i joves.
La moyol ha estat en contra de tota ordenança cívica perquè no és progre.
Són incapaços de reprimir perquè veuen els reprimits com és volien veures ells en la joventut, perseguits pel poder opressor i reparant la revolució socialista. Encarà que molts portaven camisa blava.
I és molt extrany perquè d'on han mamat els ideals es de la millor tradició del estat polícial i l'opressió.

Josep (sl) ha dit...

Disfrutareu molt si mireu avui el singulardigital.cat i llegiu la entrevista a En xavier Sala i Martin.

Jo se la he enviada per correu a l'Àlex.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Completament d'acord Artur!

Et falta el meme!

Artur ha dit...

Gràcies, Joan MIquel. Em sembla que tindrem més punts en comú dels que pensem... Això és una de les qualitats de la democràcia i de la tolerància democràtica: amb tothom pots tenir divergències i coincidències ideològiques.

Segueixo sense saber què és això del "meme"

Dessmond ha dit...

No crec que sigui estil totalitari o despòtic, el de la Sra. Mayol. Crec que és populisme del barat i analfabetisme polític més que cap altra cosa. Un tros de sabata reaccionaria de forma semblant, però sense atribuir-se cap dot de progre.

Marc Arza ha dit...

Artur,

A l'Olla de Grills s'ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

T'hi apuntes?

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

joliu ha dit...

Sembla que només s'apliquen les ordenances si l'infractor és autòcton.