dimecres, 12 de febrer del 2014

Les novetats tributàries a Catalunya

Els nostres governs tenen tanta cura dels seus ciutadans que no estalvien cap esforç a l'hora d'incrementar els impostos, taxes i tributs. Tot això ho fan, òbviament, per a la millora de la nostra qualitat de vida. Aquest és el cas dels nous tributs que la Generalitat de Catalunya ha creat amb l'ajut, constància i abnegació d'Esquerra Republicana de Catalunya. Són coses de la democràcia i dels vots, la matemàtica implacable dels parlaments.

Les noves mesures impositives se centren en el medi ambient carregaran contra els que més el perjudiquen (diuen). Seran les nuclears que contribuiran més generosament a aconseguir els objectius de recaptació. Sembla evident que serem, com sempre, els usuaris de les energies, dels transport aeri i de qualsevol altra servei els que reduirem la nostra capacitat econòmica amb l'increment dels costos d'aquests serveis. Si ho afegim a l'allau d'increments del govern central direm que som uns dels col·lectius de contribuents més castigats del món. I que tenim a canvi? Enyoro la democràcia suïssa on qualsevol increment impositiu ha de ser aprovat en referèndum. Quina diferència!

Ens diuen també que l'emprenedoria és necessària i que cal donar suport a la innovació, a la creativitat i a les empreses. Això és contradictori amb la fal·lera impositiva que brolla diàriament dels governs. La Catalunya del futur no hauria de ser la Catalunya dels radars, de la prohibició dels cigarrets electrònics ni dels impostos generalitzats sinó la Catalunya de les persones, però sembla ser que la temptació tributària és un virus que s'estén de forma incontrolada. Seria bo recordar que sempre han existit recaptadors d'impostos, que sempre han servit al poder i que la relació endogàmica que han tingut entre ells no s'ha trencat mai. Fins i tot l'obscurantisme en el destí dels nostres diners és una característica de la nostrada pell de brau i dels països del sud d'Europa, per no parlar de la resta del món.

Tenim mala peça tributària al teler...





5 comentaris:

Anònim ha dit...

El arte de los impuestos consiste en
desplumar al ganso de forma tal que
se obtenta la mayor cantidad de plumas con el menor ruido.
JEAN BAPTISTE COLBERT.

Asi que ya lo sabe, si se siente desplumado es que por ganso le han tomado.
Con "cari" y humor. Saludos del espatarrao de la sabana.

Artur ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Artur ha dit...

Entrañable amigo,
Gracias por sus comentarios agudos, impecables y siempre inteligentes que demuestran su talla tanto cultural como humana.

Anònim ha dit...

¡Uy madre lo que me ha dicho¡.Su
amabilidad con eso de la talla me ha
puesto como un pavo real, y ahora
ando dando con las plumas por toda la casa y parte de la azotea.
Muchas gracias. (Leo)

Anònim ha dit...

Por cierto, lo del gato BOB lo puede ver antes por internet incluso en videos para que sepa de que va.
Saludos. Leo.